Порошенко та глава МЗС Люксембургу обговорили шляхи припинення агресії Кремля

Порошенко та глава МЗС Люксембургу обговорили шляхи припинення агресії Кремля

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба глави держави.

"Глава держави та міністр обговорили шляхи припинення російської агресії проти України, зокрема імплементацію Мінських домовленостей. Жан Ассельборн поділився своїми враженнями від вчорашньої поїздки на Донбас", - йдеться у повідомленні.

Сторони наголосили на першочерговій необхідності дотримання режиму повного припинення вогню. Було відзначено важливість подальших скоординованих міжнародних зусиль для протидії агресивним діям Росії.

Президент подякував уряду Люксембургу за підтримку санкцій щодо агресора. Глава держави привітав рішення Ради ЄС, яким 13 березня 2017 року продовжено обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Росією Криму та Севастополя. Жан Ассельборн підкреслив, що ЄС зберігатиме солідарність з Україною в цьому питанні.

Президент України подякував також за рішення Люксембургу виділити 500 тисяч євро для реалізації гуманітарних проектів.

Окрему увагу сторони приділили співробітництву Україна-ЄС з урахуванням стану імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і функціонування Зони вільної торгівлі.

Жан Ассельборн привітав ратифікацію Верховною Радою України Конвенції з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування. Було наголошено, що це сприятиме залученню нових мільярдних інвестицій в українську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-