Печерський суд не може розглядати держзраду Януковича — Луценко

Печерський суд не може розглядати держзраду Януковича — Луценко

Укрінформ
Головна військова прокуратура направила до Печерського райсуду обвинувальний акт у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, проте є очевидним, що цей суд не може розглядати дану справу.

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив журналістам на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Наскільки нам відомо, Печерський суд цю справу розглядати не може, бо всі існуючі судді цього суду брали участь у розгляді наших клопотань у розгляді досудового слідства, санкціонуючи ту чи іншу слідчу дію. Закон забороняє таким слідчим суддям брати участь у розгляді", - сказав Луценко.

На його думку, цю справу буде перенаправлено до апеляційного суду міста Києва для вирішення підсудності, тобто того, який саме суд столиці буде обраний для розгляду цієї справи.

Як повідомлялося, 20 січня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Януковича В. Ф. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України. Крім того, у прокуратури є санкція на його затримання.

Під час допиту Януковича у справі колишніх бійців "Беркута" 28 листопада 2016 р. генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-