Україна та Німеччина посилюють правове співробітництво

Україна та Німеччина посилюють правове співробітництво

Укрінформ
Українське та німецьке правові відомства домовилися посилити та поглибити існуючі між державами дружні стосунки та співробітництво в галузі права.

Про це зазначається у повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства юстиції України.

"Спільну заяву про правове співробітництво між Міністерством юстиції України та Федеральним міністерством юстиції та захисту прав споживачів Федеративної Республіки Німеччина підписали очільник українського Мін'юсту Павло Петренко та його німецький колега Хайко Маас", - зазначається в повідомленні.

За словами міністра юстиції Павла Петренка, якого цитує прес-служба, "Україна нині проходить через найбільш кардинальні реформи, які коли-небудь реалізовувалися в державі. І система юстиції тут не виняток".

"Для нас дуже важливий досвід Німеччини, який ми зможемо використати у подальших реформах. Саме тому ми прагнемо посилити та поглибити існуючі між нашими державами дружні стосунки та співробітництво в галузі права", - сказав Петренко.

Зазначається, що підписаний документ визначає пріоритетними напрямками співробітництва гарантію та реалізацію державно-правових принципів, захист прав людини, подальший розвиток та вдосконалення законодавства у різних галузях та законодавства, яке стосується питань боротьби з економічною й фінансовою злочинністю, включаючи подолання корупції.

Важливою складовою заяви є подальший розвиток та вдосконалення українського законодавства, яке регулює питання застосування альтернативних покарань.

Задля реалізації запланованого, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, буде проводитися постійний взаємний обмін досвідом та проведення зустрічей за участю німецьких та українських спеціалістів, семінарів та стажувань, навчання та підвищення кваліфікації практикуючих юристів, перш за все, державних службовців, суддів, прокурорів, адвокатів та нотаріусів.

Окрім того, зазначається, що під час зустрічі предметом обговорення стали реформи Міністерства юстиції. Зокрема, зміни у сфері реєстрації та антирейдерські ініціативи, запуск однієї з найпрогресивніших у світі системи безоплатної допомоги населенню, пенітенціарна реформа, а також реформа системи виконання рішень та судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-