Україна вимагає пояснень від британського лорда за слова про

Україна вимагає пояснень від британського лорда за слова про "російський Крим"

Заява
Укрінформ
Посольство України у Великій Британії направило в офіс лорда Річарда Балфа прохання підтвердити чи спростувати його заяви, які поширюють російські ЗМІ, щодо нібито історичної приналежності Криму Росії. 

Про це повідомляється в офіційній заяві, опублікованій на сайті посольства.

«Посольство зв'язалося з офісом лорда Балфа, щоб підтвердити сказане або спростувати неправдиві приписування», - йдеться у повідомленні.

Згідно із заявою, у диппредставництві взяли до відома інформацію про те, що російські ЗМІ масово посилаються на заяву лорда Балфа, який нібито стверджує, що Крим є «історичною частиною Росії» і що Москва «виконала волю кримчан, повернувши півострів».

Також у заяві посольства акцентується, що весь цивілізований світ, включаючи всі світові організації, визнали той факт, що Росія «жорстко і підступно анексувала Крим», де наразі відбуваються систематичні порушення прав людини, з метою знищити самобутність українців і корінних народів півострова - кримських татар.

Дипломати висловили свою вдячність уряду Великої Британії, який одним з перших засудив дії Росії, а також наголосили, що дипмісія України й надалі докладатиме всіх зусиль, щоб спростувати пропаганду Кремля, яка активно поширюється в західному суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-