Наглядова рада Суспільного мовлення заявляє про тиск з боку партії Ляшка

Наглядова рада Суспільного мовлення заявляє про тиск з боку партії Ляшка

Укрінформ
Члени наглядової ради ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" заявляють про спробу втручання в діяльність наглядової ради з боку парламентської фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Як повідомляє сайт "Суспільне мовлення", відповідну заяву підтримали більшість членів наглядової ради.

У заяві, зокрема, йдеться про те, що парламентська фракція Радикальної партії Олега Ляшка звернулася до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з клопотанням про заміну члена наглядової ради ПАТ "НСТУ", раніше делегованого до складу наглядової ради цією фракцією, на іншу кандидатуру. При цьому фракція не вказала жодної з передбачених законом правових підстав для такої заміни.

Члени наглядової ради НСТУ розцінили це як тиск. Оскільки відповідно до ст.10 закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" фракція з власної ініціативи не має права достроково відкликати обраного нею представника.

Члени НР мають чотирирічний термін повноважень, починаючи з 19 січня 2017 року.

"Ми закликаємо всі сторони поважати дух і букву Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України", яким встановлено принцип незалежності ПАТ "НСТУ" від органів державної влади та політичних партій (ст. 3; ст. 8 п. 5)", - йдеться у заяві.

Сайт "Суспільне мовлення" друкує заяву повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня на своєму засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглядала подання фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо включення до наглядової ради ПАТ "НСТУ" Валентини Руденко замість В'ячеслава Козака. Нацрада перенесла це питання на наступне засідання і зажадала надання підстав для такої заміни або заяви Козака "за власним бажанням".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-