Судове засідання у справі Нішніанідзе перенесли через відсутність перекладача

Судове засідання у справі Нішніанідзе перенесли через відсутність перекладача

Укрінформ
Печерський районний суд Києва переніс на 11:00 13 березня засідання з обрання запобіжного заходу для екс-генконсула Грузії в Одесі Теймураза Нішніанідзе.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Нішніанідзе заявив про те, що не розуміє у повній мірі української мови і через це потребує перекладача. Власне, на 15:30 на судове слухання прокурори мали представити сертифікованого знавця мови, однак, за словами прокурора, цього зробити не вдалося. Перекладач відмовився йти на засідання, мотивуючи це тим, що він є родичем когось із оточення підсудного і боїться у подальшому тиску", - зазначив кореспондент.

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня 2016 року слідчі ГПУ та столичного управління СБУ обшукали будинок екс-генконсула Грузії Нішніанідзе. Разом з тим обшуки відбулися в Одеській ОДА, якою тоді керував Міхеїл Саакашвілі. Слідчі дії велися в рамках кількох кримінальних проваджень.

Раніше, 20 березня 2016 року, стосовно Нішніанідзе було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. За даними слідства, з серпня 2015 року по лютий 2016 року Нішніанідзе здійснював розтрату коштів фонду "На благо Одеси", який розташовувався у кабінетах Одеської обласної держадміністрації.

Провадження веде департамент ГПУ з розслідування і нагляду в кримінальних провадженнях в сферах державної служби та власності.

Нішніанідзе став позаштатним радником тодішнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в липні 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-