Зеркаль назвала дату слухань про порушення РФ Конвенції з морського права

Зеркаль назвала дату слухань про порушення РФ Конвенції з морського права

Укрінформ
Слухання за позовом України щодо порушення Російською Федерацією положень Конвенції ООН з морського права призначено на 12 травня.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Слухання з процедурних питань призначено на 12 травня. Під час цього слухання вирішуватимуться організаційні питання", - зазначила вона.

Говорячи про майбутні слухання, Зеркаль припустила, що російська сторона, аби затягнути процес, може наполягати на тому, що суд має спочатку ухвалити рішення стосовно своєї юрисдикції, а вже потім - розглядати справу по суті.

"Наша думка - неможливо розглядати питання юрисдикції суду без розгляду питання по суті", - наголосила заступник міністра закордонних справ.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Україна ініціювала арбітражне провадження проти Російської Федерації відповідно до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права 1982 року з метою захисту своїх прав як прибережної держави у прилеглих до Криму морських зонах у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.

Зокрема, Україна просить арбітражний трибунал підтвердити її права як прибережної держави та зобов’язати РФ припинити міжнародно-протиправні діяння у відповідних морських акваторіях, надати Україні відповідні запевнення і гарантії їх неповторення та відшкодувати всі завдані Російською Федерацією збитки.

Вже у грудні був сформований арбітраж, який розглядатиме цей позов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-