Маккейн прокоментував арешт Насірова

Маккейн прокоментував арешт Насірова

Укрінформ
Американський сенатор і глава Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн вважає арешт голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова "позитивним кроком уперед" у боротьбі української влади з корупцією.

Відповідна заява розміщена на сайті політика. 

"Арешт головного податківця України і голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, звинуваченого у розкраданні, для уряду України є позитивним кроком уперед у боротьбі з корупцією", - йдеться у заяві сенатора.

На його думку, арешт Насірова є прикладом успішної роботи Антикорупційного бюро України.

"Стабільність і успіх України у довготривалій перспективі залежать від її прихильності реформам, в тому числі зміцнення верховенства права і боротьби з корупцією. Я схвалюю прогрес уряду України і закликаю його продовжувати антикорупційні зусилля", - заявив Маккейн.

Як відомо, 7 березня Солом'янський районний суд Києва частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень.

Національне антикорупційне бюро підозрює Насірова у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що голвоа ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Цим державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. 

Сам Насіров звинувачення заперечує.

3 березня уряд ухвалив рішення відсторонити Насірова від посади голови ДФС на час слідства.

Фото: bostonherald.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-