Росіяни півроку писали листа про допит Януковича - прокурор

Росіяни півроку писали листа про допит Януковича - прокурор

Укрінформ
У Головній військовій прокуратурі України сподіваються, що Генпрокуратура Російської Федерації виконає міжнародно-правове доручення і допитає екс-президента Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Руслан Кравченко.

"Ми направили у Генпрокуратуру Російської Федерації міжнародно-правове доручення про допит Януковича іще шість місяців тому. І лише вчора нам прийшла від них відповідь про готовність його допитати. Якщо вони готові, то нехай допитають. Для цього ми направили їм протокол допиту із запитаннями Януковичу", - сказав він.

Кравченко додав, що українські прокурори не мають права допитувати екс-президента на території Росії, а їхати туди, щоб бути присутніми на допиті, немає необхідності. 

"Якщо Генеральна прокуратура Російської Федерації за півроку ніяк не може допитати Януковича, а лише всією прокуратурою готує лист про готовність. Для підозрюваного є краща пропозиція. Ми можемо здійснити його допит під цілодобовою охороною, без обмеження в часі на території Межигір`я біля страусів, які скучили за ним. Безпека гарантується! Досить ховатися! Прийшов  час відповідати за свої протиправні вчинки, скоєні проти народу України!" - резюмував він.

Як повідомлялося, 20 січня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Януковича В. Ф. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України. Крім того, у прокуратури є санкція на його затримання.

Під час допиту Януковича у справі колишніх бійців "Беркута" 28 листопада 2016 року генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-