НБУ направив запити до російських банків щодо

НБУ направив запити до російських банків щодо "паспортів" "Л/ДНР"

Укрінформ
Нацбанк України направив запити до російських банків щодо обслуговування ними клієнтів з використанням "паспортів" "ЛНР" та "ДНР", і у разі підтвердження даного факту НБУ готовий звернутись до РНБО.

Про це в коментарі Укрінформу повідомили у прес-службі Нацбанку.

"Національний банк України направив офіційні запити до російських банків щодо обслуговування ними клієнтів з використанням "паспортів" "ЛНР" та "ДНР". У разі офіційного підтвердження цієї інформації Нацбанк України звернеться до секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з пропозицією застосувати санкції до материнських структур представлених в Україні банків з державним російським капіталом", - зазначили в прес-службі НБУ.

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова в коментарі для ЗМІ зазначила: "У випадку застосування санкції будуть спрямовані на захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України. Йдеться про запобігання виведенню капіталів банками з державним російським капіталом шляхом повернення отриманих від материнських структур позик, сплати відсотків за ними, що дозволить захистити інтереси українських клієнтів. Клієнти та вкладники зазначених банків в Україні будуть обслуговуватися в звичайному режимі".

Як відомо, санкції до російських банків планується запровадити у відповідь на прийняття президентом РФ Володимиром Путіним указу "Про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України" від 18 лютого 2017 року. Цей указ надав банкам РФ право обслуговувати своїх клієнтів з використанням "паспортів" так званих "ЛНР" та "ДНР".

Раніше Україна жорстко засудила зазначений указ, назвавши його одним з доказів окупації Росією українських територій, та звернулася з вимогою до світового співтовариства надати рішучу негативну оцінку діям РФ з порушення Мінських угод. Національний банк, як центральний банк країни, що здійснює нагляд на індивідуальній та консолідованій основі, запропонує застосувати санкції у відповідності до статей 1, 4 та 5 закону України "Про санкції" від 14 серпня 2014 року № 1644-VII.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-