Климпуш-Цинцадзе: Рішення суду ООН додасть аргументів для подальшого тиску на РФ

Климпуш-Цинцадзе: Рішення суду ООН додасть аргументів для подальшого тиску на РФ

Укрінформ
Рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі надасть не стільки політичні, скільки правові аргументи для продовження тиску на Росію з тим, аби вона припинила агресію проти України.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, реальних інструментів для примусу Російської Федерації виконувати рішення Міжнародного суду ООН є небагато. Разом з тим, це дає додаткові не суто політичні, не суто дипломатичні, а правові аргументи, щоб продовжувати тиск на Російську Федерацію для того, щоб припинити її агресію проти України", - сказала вона журналістам у Києві.

Як відомо, Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нинішні слухання були присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-