Законопроект про мовні квоти для ТБ готовий до голосування - Сюмар

Законопроект про мовні квоти для ТБ готовий до голосування - Сюмар

Укрінформ
Законопроект щодо збільшення частки україномовного продукту в телевізійному ефірі готовий до голосування в сесійній залі.

Про це повідомила голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у Facebook

"Цілковито поділяю позицію Президента - українське телебачення має бути українским і україномовним. Сподіваюся, в найближчі два тижні парламент розгляне і підтримає у першому читанні наш з Микола Княжицький (Mykola Kniazhytsky) та Олена Кондратюк законопроект про 75% української мови в телеефірі", - написала Сюмар.

За її словами, законопроект про державну мову передбачає 90% української мови.

"75% можуть бути перехідним компромісом, але точно історичним кроком у реаліях, коли деякі українські канали російськомовні на 90%", - зазначила депутат. 

Вона також підкреслила, що над законопроектом працювали останні півроку, він абсолютно технологічний та враховує всі особливості ТБ-індустрії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко в четвер заявив, що незабаром запропонує парламенту законопроект щодо запровадження квот для української мови на телебаченні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-