У ЄС пояснили, як теоретично можливо відновити санкції проти Іванющенка

У ЄС пояснили, як теоретично можливо відновити санкції проти Іванющенка

Укрінформ
Колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка було виключено із санкційного списку Євросоюзу у зв’язку з тим, що його ситуація не відповідала визначеним критеріям для продовження обмежувальних заходів.

Про це власному кореспондентові Укрінформу розповів співробітник керівної інституції ЄС.

"Іванющенка було виключено з режиму санкцій, адже формально для їх продовження вже не було підстав, які визначені у юридичному акті Ради ЄС щодо персональних обмежувальних заходів, уведених проти колишніх українських посадовців, яких підозрюють у незаконному привласнені державних активів", - розповів співрозмовник агентства.

Відтак, на думку європейського дипломата, питання відновлення санкцій проти Іванющенка на сьогодні полягає більше у теоретичній площині та залежить від позицій і подальших дій правоохоронних органів України.

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня латвійський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації $26 млн, що належать Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів.

На початку березня ЄС продовжив на поточний рік обмежувальні заходи проти 15 колишніх посадовців України, включаючи екс-президента Віктора Януковича. Підставою для введення персональних санкцій є порушення в Україні проти цих осіб кримінальних проваджень за підозрами у незаконному заволодінні державною власністю.

Іванющенка із санкційного списку було виключено.

Наприкінці лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Верховний суд України закрив усі справи, порушені проти Іванющенка.

Водночас на початку березня Луценко заявив, що кримінальні провадження проти Іванющенка об’єднані, і за ними продовжується досудове слідство.

Фото: sled.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-