Шимків у США: Україна готова ділитися досвідом протидії

Шимків у США: Україна готова ділитися досвідом протидії "гібридним" загрозам

Укрінформ
Враховуючи досвід, який Україна отримала впродовж останніх кількох років у протистоянні кібер-загрозам, інформаційній війні й пропаганді з боку Росії, існує сенс налагодити тісну міжнародну взаємодію, щоб разом ефективно долати подібні явища.

На цьому наголосив на зустрічі політиків, бізнесменів, експертів та дипломатів у Вашингтоні заступник глави АПУ Дмитро Шимків, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кібервійна – це один із грунтовних досвідів. Ніхто не має сумнівів, що, наприклад, кібератаки є дуже небезпечним явищем, яке має свій вплив на багато сфер нашого життя, й не тільки на політику. Україна в 2016-му році протистояла атакам на енергетичну інфраструктуру, на міністерство фінансів, на різні державні інституції", - зауважив український представник.

Він підтвердив, що кібервійна й пропаганда – це одні з головних пунктів на порядку денному для України, які сприймаються "як загроза, що може і, очевидно, буде спрямована проти демократичних країн". Однак, підкреслив Шимків, неможна звалювати все на одну країну. "Естонія, Латвія, Литва чи Україна не зможуть поодинці протистояти російській машині пропаганди, фейкових новин тощо. Лише разом ми можемо подолати подібне явище. Тому, я думаю, це є потенційною сферою для майбутньої співпраці", - підкреслив посадовець.

Що стосується боротьби з російською пропагандою, він зауважив, що Україна воює в інформаційній війні вже три роки. "Ми пройшли через різні стадії розуміння, в тому числі шоку й досади, усвідомлювали, що з цим робити, зрештою як доводити неправдивість фейкових новин. І протягом цього часу українське журналістське і громадянське суспільство запровадили кілька проектів, які могли ідентифікувати хибні новини, давати зворотну реакцію, поширювали інформацію про це", - поділився представник АПУ.

За його словами, протягом останніх трьох років Україна навчилася робити багато нових речей у протидії викликам гібридної війни з боку РФ, в тому числі, завдяки запозиченню західного досвіду. Й тепер Україна може поділитися новим практичним досвідом, у тому числі, зі США. "Тому що це – передова", - підсумував Шимків. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-