Найбільша кількість запитів до Ради надійшла у 2016 році

Найбільша кількість запитів до Ради надійшла у 2016 році

Укрінформ
За шість років у Верховній Раді опрацьовано понад десять тисяч запитів на публічну інформацію, найбільше було опрацьовано у 2016 році.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

"У 2015 році, коли стабілізувалася політична ситуація та розпочалася повноцінна робота парламенту, зростала й кількість запитів. У 2016 році вже було опрацьовано 2243 запити на публічну інформацію... Кожен може подати запит через Інтернет, пошту, e-mail, фельдзв’язок, особисто, факсом тощо. Наразі, більшість запитів від громадян надходить через засоби електронної комунікації. Загалом протягом шести років в апараті Верховної Ради України було опрацьовано 10 тис. 172 запити на отримання публічної інформації", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби парламенту, у перший рік дії закону «Про доступ до публічної інформації» в апараті ВР було опрацьовано 1143 запити на отримання публічної інформації, у 2012 році – 1782, у 2013 – 1944 запити. Однак у 2014 році їх кількість зменшилась - було опрацьовано лише 1421 запит. Це було зумовлено нестабільною політичною ситуацією у державі - з січня 2014 року майже не ухвалювалися закони. Новообрана Верховна Рада України розпочала свою роботу 27 листопада 2014 року, тому й кількість запитів на публічну інформацію за цей період була мінімальною, зазначають в апараті.

Відповідно до закону «Про доступ до публічної інформації» від 11 травня 2011 року, кожен громадянин має право на доступ до публічної інформації. Головною метою закону є забезпечення прозорості та відкритості суб'єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-