Канада й надалі тренуватиме українських військових – депутат

Канада й надалі тренуватиме українських військових – депутат

Укрінформ
Канадська військова тренувальна місія в Україні UNIFIER найімовірніше буде продовжена на новий термін понад свій мандат, що спливає 31 березня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив впливовий депутат від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський.

"Офіційно оголошення ще не було, однак від міністра Саджана (міністр оборони Канади Харджит Саджан - ред.) надійшло достатньо чітких сигналів", - сказав Вжесневський.

За його словами, затримка із публічним оголошенням пов’язана із внутрішньоканадськими процедурними питаннями. "Потрібно було дочекатися готовності звіту. Є певний процес, але мене дуже здивує, якщо місію не буде продовжено", - зазначив депутат.

Він додав, що "спокійний" за долю UNIFIER і порадив іншим теж зберігати спокій.

Як відомо, близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах.  Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017 року, тому під час візиту прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до Києва Президент України Петро Порошенко звернувся до нього із проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит із Оттави не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-