Україна у Гаазі: якщо суд ООН не втрутиться, Росія продовжить теракти

Україна у Гаазі: якщо суд ООН не втрутиться, Росія продовжить теракти

Укрінформ
Якщо Міжнародний суд ООН не застосує запобіжні заходи проти Російської Федерації, то в Україні триватимуть криваві атаки проти цивільного населення та етнічні утиски.

На цьому наголосив під час виступу в Гаазі професор з міжнародного права Гарольд Гонджу Коу, який є доповідачем з української сторони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Без запобіжних заходів від цього суду Росія продовжуватиме робити протилежне тому, що вимагає конвенція (Конвенція про боротьбу з фінансуванням тероризму – ред.). Невинні цивільні платитимуть ціну", - зазначив він.

За його словами, Україна донесла до суду цю справу, щоб зупинити кампанію порушення прав людини на своїй власній землі.

"Міжнародне право не може миритися з підтримкою дискримінації громадян та культурним стиранням нацією, яка стверджує, що забороняє фінансування тероризму та расову дискримінацію (йдеться про Росію – ред.) ", - уточнив Коу.

Він нагадав, що фінансування Росією тероризму не зменшується, російська зброя без перешкод перетинає кордон та потрапляє в руки угрупувань, які регулярно задіяні в терористичних актах та порушеннях щодо цивільних громадян.

"Якщо суд не втрутиться, такі терористичні акти знову траплятимуться", - резюмував Коу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 6 березня, у Міжнародному суді ООН в Гаазі розпочалися слухання за позовом України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Слухання триватимуть чотири дні - з 6 по 9 березня. Очікується, що суд ухвалить відповідне рішення протягом кількох тижнів.

16 січня 2017 року Україна ініціювала справу проти Російської Федерації в Міжнародному суді ООН, розташованому у Гаазі, за обвинуваченнями у порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму від 9 грудня 1999 року та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації від 21 грудня 1965 року.

Разом із позовом Україна подала запит про запровадження тимчасових заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-