Насіров не планує залишати Україну - адвокат

Насіров не планує залишати Україну - адвокат

Укрінформ
Відсторонений глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров не планує залишати Україну після сплину 72-годинного терміну перебування під вартою до обрання запобіжного заходу і має намір взяти участь у судовому засіданні, що відбудеться в приміщенні Апеляційного суду міста Києва.

Про це повідомив адвокат Насірова Олександр Лисак в інтерв’ю журналістам, зачитавши заяву Насірова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За спливом 72 годин після оголошення повідомлення про підозру, я, Насіров Роман Михайлович, фактично можу вважатися вільним, тож можу залишити будівлю суду. Однак, беручи до уваги суспільний резонанс, який виник навколо справи... я вирішив проявив громадянську ініціативу і всіляко продемонструвати свою готовність співпрацювати із слідством і не залишати межі України», - зазначив адвокат, озвучуючи заяву Насірова.

За словами адвоката, Насіров запевняє, що «жодної секунди не симулював із себе жертву» і «не вважає себе винним».

«Щоб уникнути спекуляцій, він (Насіров - ред.) надає добровільну згод у на обмеження своїх конституційних прав з тим, щоб дати можливість співробітникам НАБУ та САП цілодобово вести за ним спостереження чи в стінах лікарні, чи вдома…», - заявив адвокат.

Лисак також зазначив, що поки не відомий час розгляду справи Насірова в Апеляційному суді міста Києва, проте розглядати будуть заяву про відвід судді та клопотання по суті.

«Судове засідання буде в апеляційному суді - зала 201», - зазначив Лисак, підкреслюючи, що засідання буде транслюватися, а «Роман Насіров планує брати в ньому участь».

За словами Лисака, "через кілька хвилин" до Солом’янського суду прибудуть керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-