У Марушевської обшуків не було - ГПУ

У Марушевської обшуків не було - ГПУ

Укрінформ
Обшуки у помешканні колишньої очільниці Одеської митниці Юлії Марушевської не проводилися.

Про це написала у Facebook речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

"Обшуки у помешканні Юлії Марушевської не проводилися", - написала вона.

За словами Сарган, Генпрокуратура розслідує дії чиновників Одеської митниці з листопада 2015 року по листопад 2016 року. Перевіряється підозра, що, діючи за попередньою змовою, в інтересах третіх осіб, вони, можливо, дозволяли занижувати вартість товарів, що проходили розмитнення. Відповідно розмір мита, яке стягувалося до державного бюджету, також занижувався. Внаслідок злочинних дій державі завдано збитків на суму 6,92 млн грн.

Слідство проводиться Слідчим управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ спільно з оперативними працівниками Головного управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Сарган підкреслила, що в рамках досудового розслідування одночасно проведено більше 60 обшуків на території Київської, Одеської та Львівської областей. Слідство триває.

Як відомо, раніше Марушевська повідомила про спроби обшуку її помешкання. Сама вона у цей час перебуває "в закордонному відрядженні".

Марушевська оголосила про відставку з посади у листопаді 2016 року. Своє звільнення вона пояснила спротивом, який чиниться всім спробам реформування митниці.

У лютому вона надавала пояснення у НАЗК з приводу отримання премії у розмірі 500 гривень, яка була приурочена до 8 Березня.

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір клопотати про обрання для Насірова запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На сьогоднішньому засіданні уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-