Ващиковський і Тіллерсон обговорили ситуацію на Донбасі

Ващиковський і Тіллерсон обговорили ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Російсько-український збройний конфлікт потрібно розв'язувати спільними зусиллями Європи та США. 

На цьому під час телефонної розмови у четвер наголосили держсекретар США Рекс Тіллерсон і глава Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу з посиланням на польське МЗС.

"Глави польської й американської дипломатії обговорили також питання російсько-українського конфлікту. Вони висловили сподівання, що спільними зусиллями Європи та США вдаватиметься поступово розв'язати конфлікт",- зазначили у прес-службі відомства.

Під час розмови сторони обговорили перспективи розвитку трансатлантичної співпраці і двосторонньої співпраці між Польщею та США, актуальні питання міжнародних відносин та основні виклики для безпеки.

Тіллерсон підтвердив вірність союзницьким зобов'язанням США перед Європою у питаннях безпеки.

Ващиковський, у свою чергу, подякував за активність США у процесі зміцнення оборонних можливостей НАТО, а також за збільшення військової присутності сил США в Польщі та регіоні Центрально-Східної Європи.

Сторони домовилися про діалог під час зустрічі Глобальної коаліції проти ІДІЛ у Вашингтоні 21 березня. Головний польський дипломат також запросив держсекретаря США відвідати з візитом Польщу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-