Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів трьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів трьох країн

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів іноземних країн: Республіки Кіпр – Луіса Телемаху, Чеської Республіки – Радека Матули та Об’єднаних Арабських Еміратів – Салема Алі Аль-Каабі.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Новопризначені посли висловили щирі співчуття українському народові у зв’язку з трагедією на львівській шахті "Степова", - йдеться у повідомленні.

Під час бесіди глави держави з послом Кіпру в Україні сторони обговорили графік двосторонніх контактів на високому рівні. Окрему увагу було приділено агресії РФ проти України. Президент подякував Кіпру за послідовну підтримку територіальної цілісності, суверенітету та європейських прагнень України та висловив сподівання на подальше збереження єдності ЄС у питаннях санкцій проти Росії.

В центрі уваги під час бесіди з послом Чехії Радеком Матулою були питання активізації двостороннього політичного діалогу, поглиблення торговельно-економічних зв’язків та активізації співробітництва у Вишеградській четвірці. Співрозмовники також наголосили на важливості проведення в 2017 році чергового засідання Міжурядової комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва. Посол Чехії наголосив, що питання територіальної цілісності та суверенітету України не може бути предметом будь-яких переговорів чи компромісів.

Посли Чехії та Кіпру висловилися за якомога швидше надання Україні безвізового режиму ЄС.

Петро Порошенко та посол ОАЕ Салем Алі Аль-Каабі обговорили питання залучення інвестицій в економіку України. Пріоритетними сферами двостороннього співробітництва було визначено енергетичну сферу, агропромисловий сектор та галузь інфраструктури. Співрозмовники порушили також питання лібералізації візового режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-