У Британії хочуть розуміти, що буде з асоціацією Україна-ЄС після Brexit

У Британії хочуть розуміти, що буде з асоціацією Україна-ЄС після Brexit

Укрінформ
У парламенті Великої Британії закликали міністерство закордонних справ прояснити, чи буде Угода про асоціацію між Україною та ЄС виконуватися Британією після виходу країни з блоку.

Про це йдеться у звіті Комітету у закордонних справах парламенту Британії.

"МЗС необхідно уточнити, чи буде Угода про асоціацію Україна-ЄС стосуватися політичних і економічних відносин Великої Британії і України після Brexit", - йдеться у звіті.

Зазначається, що якщо Велика Британія більше не буде стороною Угоди про асоціацію після свого виходу з Євросоюзу, МЗС повинне в терміновому порядку розпочати планування угоди, яка замінить асоціацію.

"Очевидно, що відносини ЄС з Україною триватимуть, і ми повинні розвивати наші власні двосторонні відносини з Україною, яких ми хочемо досягти. Це буде підтримкою для України, для українських реформ і торгівлі, де наші інтереси зберігаються" - наголосив політичний директор МЗС Британії Тім Барроу.

У звіті також підкреслюється, що МЗС повинне продовжувати працювати з ЄС, Канадою та США щодо підтримки України.

“У довгостроковій перспективі Британія і її союзники повинні підтримати Україну в розробці стійкості щодо подальших російських посягань і в спорудженні її соціальної, політичної і матеріальної інфраструктури, яка сприятиме подальшій взаємодії із Заходом і дозволить Україні взаємодіяти з Росією на рівних умовах”, - йдеться у звіті.

Крім цього, відзначається, що 20 мільйонів фунтів, передбачені у Фонді ефективного управління для підтримки України, Грузії, Молдови, Сербії та Боснії, видаються неадекватною сумою для вирішення цього завдання. Так, лише Україна для вдосконалення системи управління потребує сотень мільйонів фунтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-