Про те, що Чаус у Молдові було відомо на початку року - САП

Про те, що Чаус у Молдові було відомо на початку року - САП

Документ
Укрінформ
Про перебування на території Молдови судді Дніпровського райсуду міста Києва Миколи Чауса, якого було оголошено в міжнародний розшук, стало відомо на початку 2017 року.

Про це у середу повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За оперативною інформацією, на початку 2017 року стало відомо про перебування підозрюваного Чауса М.А. на території Республіки Молдови. 18 січня 2017 року прокурором САП погоджено відповідне клопотання детективів НАБУ про взяття під варту до отримання вимоги про його видачу правоохоронним органам України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після офіційного підтвердження інформації про його затримання на території Молдови САП вимагатиме видачі затриманого Україні.

У САП нагадали, що 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили Чауса на хабарі у $150 тис.

Незважаючи на очевидність злочину, що підпадає під частину 4 статті 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"), яка передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна, суддю неможливо було затримати через його статус згідно з чинним на той момент законодавством.

6 вересня 2016 року Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт судді Чауса, проте він заздалегідь залишив територію України і переховувався за кордоном.

З 11 листопада 2016 року він перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-