"Авдіївка" увійшла до міжнародного лексикону як символ героїзму - Порошенко

Укрінформ
За ініціативою України вдалося більш активно залучити Раду Безпеки ООН до вирішення проблем миру і безпеки на Європейському континенті.

Про це йдеться у заяві Президента України Петра Порошенка щодо головування України в РБ ООН, розміщеній на йото сторінці у Фейсбуці.

"Вітаю українську дипломатію з успішним головуванням України в Раді Безпеки ООН протягом лютого місяця. Дякую всім нашим партнерам за дружню підтримку, єдність та солідарність з Україною у цей відповідальний період. За ініціативою України вдалося більш активно залучити Раду Безпеки ООН до вирішення проблем миру і безпеки на Європейському континенті", - зазначає глава держави.

За його словам, проведені відкриті дебати щодо конфліктів в Європі привернули увагу всього світу до російської агресії на Донбасі, передусім у контексті ескалації в районі Авдіївки. "Відтепер слово "Авдіївка" увійшло до міжнародного лексикону як символ героїзму українського війська, непереборності духу українців та цинізму російської агресії", - заявляє Порошенко.

Президент також відзначає, що Рада Безпеки ООН ухвалила внесену Україною резолюцію про захист критичної інфраструктури від терористичних атак.

"З найвищої безпекової трибуни світу Україна спільно з партнерами рішуче засудила російську агресію на Донбасі та окупацію Криму і наголосила на важливості збереження санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України", - йдеться в заяві.

Крім того, продовжує Порошенко, "у рамках Ради Безпеки, у тому числі з боку нової Адміністрації США, нам вдалося консолідувати потужну міжнародну підтримку в питанні відстоювання ключових принципів міжнародного права та глобального порядку".

"Щиро бажаю успіху британському головуванню в РБ ООН у березні. Можете розраховувати на нашу підтримку", - заключив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-