РНБО: Інформпростір - місце однієї з вирішальних битв за Україну

РНБО: Інформпростір - місце однієї з вирішальних битв за Україну

Укрінформ
Інформаційний простір є місцем однієї з вирішальних битв за майбутнє України.

На цьому наголосив керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров, інформує прес-служба РНБО.

"На жаль, інформаційний простір є не просто одним із вимірів, у якому здійснюється гібридна агресія Російської Федерації проти України, а й місцем однієї з вирішальних битв за Україну, за її демократичне і вільне майбутнє", - сказав він. 

Поза сумнівом, зазначив Петров, у цій битві держава має забезпечити баланс між безумовним дотриманням прав людини на вільне збирання та поширення інформації та правом суспільства на безпеку, захист індивіда від технологій маніпулювання свідомістю.

"Перемогти в інформаційній війні, не побудувавши систему захисту та інформаційної гігієни, неможливо, і про це свідчить світовий досвід", - наголосив керівник Служби з питань інформаційної безпеки.

Петров наголосив: сам факт активізації кремлівської "п'ятої колони" свідчить, що Доктрина слушно визначила найуразливіші точки нашої інформаційної оборони, запропонувавши ефективні заходи з їх захисту.

При цьому він звернув увагу, що Доктрина не є документом прямої дії.

"Її мета - консолідувати та узагальнити сукупність поглядів на забезпечення інформаційної безпеки держави, які мають враховуватись при формуванні та реалізації державної інформаційної політики", - підкреслив  Петров.

Він підсумував, що доктрина інформаційної безпеки окреслює напрями подальшого розвитку інформаційного простору.

"Її положення будуть враховані при розробці актів законодавства, реформі сфери комунікацій, сектору безпеки і оборони тощо. Будь-які обмежувальні, забороняючи заходи вживатимуться винятково у встановленому законодавством порядку", - зауважив Петров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-