СБУ має з'ясувати мотиви поїздок окремих депутатів до Москви - Сюмар

СБУ має з'ясувати мотиви поїздок окремих депутатів до Москви - Сюмар

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар вважає, що Служба безпеки України має з'ясувати мотиви поїздок деяких народних депутатів до Москви через Мінськ.

Про це вона заявила журналістам перед початком форуму «Фінансова еволюція українських партій: реформа чи імітація», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я подавала два запити - до Служби безпеки і до Держприкордонслужби. Відповіли прикордонники. Служба безпеки заявила, що вона цим не займається. Я думаю, що Служба безпеки має займатися тими українськими політиками, які літають у державу-агресор, очевидно, на зустрічі високого рівня», - сказала Сюмар.

Вона висловила сумнів, що ці політики літають до Москви на шопінг. 

«Це не Париж, це не Мілан, це держава, яка веде війну проти України. І напевно, там у них є якась політична програма», - припустила голова комітету ВР.

Сюмар зауважила, що, звісно, не всі політики, які літають до Мінська, потім летять у Москву, частина депутатів реально літають до Мінська для участі у мирних переговорах

«Але значна частина дійсно літає у Москву з політичних міркувань. Що це за політичні міркування? Чи не виконують ці люди насправді завдання, поставлені державою-агресором, потім в Україні. Це велике питання», - підкреслила Сюмар.

У цьому контексті вона нагадала, що раніше СБУ оприлюднювала інформацію про те, що росіяни вели роботу з низкою українських депутатів, щоб вони реєстрували законопроекти, спрямовані на підрив стабільності в Україні. Як приклад, вона навела законопроекти про захист російської мови і мов нацменшин.

Як повідомлялося раніше, Вікторія Сюмар оприлюднила у соцмережах списки нардепів, що вчащають до Москви. Списки дивіться тут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-