В УДАРі заявляють, що контролювати діяльність НАБУ має громадянин України

В УДАРі заявляють, що контролювати діяльність НАБУ має громадянин України

Укрінформ
Контролювати діяльність Національного антикорупційного бюро має громадянин України. 

Таку думку висловив в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив народний депутат-«ударівець» Валерій Пацкан, коментуючи ситуацію із непризначенням іноземного кандидата в аудитори НАБУ.

«Після того, як у нас було багато запрошених гостей, для мене була б адекватною наша українська фігура», - підкреслив парламентарій.

Водночас він висловив переконання, що Україна не потребує додаткових аудиторів за наявності Рахункової палати. 

«Мені не подобається позиція подвійних стандартів. В Україні вже є Рахункова палата, яка за своїми повноваженнями повинна перевіряти усі державні органи», - наголосив депутат.

Він додав, що ефективно контролювати публічні фінанси та проводити внутрішні аудити державних коштів неможливо без призначення нового складу Рахункової палати. «Рахункову палату треба перезавантажувати, бо там досі сидить людина Януковича, бухгалтер з Макіївки», - заявив Пацкан.

Як повідомлялося, 23 лютого Верховна Рада не змогла призначити свого кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро. Парламент відправив це питання на доопрацювання комітету з питань запобігання і протидії корупції. Під час розгляду питання депутати почали обурюватися, що на цю посаду претендує громадянин США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-