Україна не визнає

Україна не визнає "референдум" у Нагірному Карабаху - МЗС

Укрінформ
Україна не визнає так званий "конституційний референдум" у Нагірному Карабаху, що відбувся напередодні.

Про це йдеться у коментарі речниці МЗС України Мар'яни Беци, розміщеному на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Україна не визнає т.зв. "конституційний референдум", який відбувся 20 лютого 2017 року на території Нагірного Карабаху Азербайджанської Республіки, та вважає його нелегітимним", - наголошується у заяві.

Як зазначають у МЗС, "референдум" є порушенням Конституції Азербайджанської Республіки та міжнародного права та не має правових наслідків.

"Позиція України щодо нагірнокарабаського конфлікту залишається незмінною та полягає у безумовній підтримці суверенітету та територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах", - наголошується у заяві.

Нагадаєом, у Нагірному Карабаху 20 лютого відбувся незаконний "конституційний референдум" щодо перерозподілу повноважень "влади", під час якого, за даними "центрвиборчкому", 87,6 відсотка учасників проголосували за перехід до президентської моделі.

"Референдум" уже засудили, зокрема у Баку, а також у так званій Мінській групі ОБСЄ, що є посередником у переговорах про врегулювання карабахського конфлікту між Вірменією і Азербайджаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-