Українське громадянство не звільняє Вороненкова від відповідальності — Луценко

Українське громадянство не звільняє Вороненкова від відповідальності — Луценко

Укрінформ
Набуття колишнім депутатом Держдуми РФ Денисом Вороненковим українського громадянства не звільняє його від відповідальності за дії, які, ймовірно, шкодили територіальній цілісності і суверенітету України.

На цьому наголосив Генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У тому числі, (доведеться) відповідати за свої дії, які, ймовірно, шкодили територіальній цілісності і суверенітету України... Ми це, звичайно, перевіримо, але не треба забувати необхідність використати його свідчення у справі про державну зраду Януковича. На все приходить час розплати. Не треба переставляти місцями велике і мале. У всьому є своя черга", - сказав керівник ГПУ.

Він нагадав, що Вороненков отримав українське громадянство завдяки тому, що мав близьких родичів в Україні.

"Чинне законодавство України передбачає автоматичне надання громадянства після надходження заяви від громадянина, в якого є родичі першої лінії, що проживають на території України", - сказав Луценко.

За його словами, у Вороненкова такі родичі проживають в одній із південних областей України.

Як повідомлялося, колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство. Він є свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Вороненков, будучи депутатом Держдуми РФ, проголосував за анексію Криму, проте стверджує, що під час голосування його не було в залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-