Допомога Україні з боку ЄС триватиме, доки буде потрібна - єврокомісар

Допомога Україні з боку ЄС триватиме, доки буде потрібна - єврокомісар

Укрінформ
Комісар Євросоюзу з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Єврокомісар Христос Стиліанідес наголосив на пріоритетності підтримки України з боку Євросоюзу та запевнив Президента України Петра Порошенка, що допомога з боку ЄС буде продовжуватися доти, доки вона буде потрібною.

Про це повідомляє прес-служба Президента за результатами зустрічі глави держави з єврокомісаром.

"Ми підтримуємо ваші дії в складних умовах, і наша допомога Україні і усім українцям з обох боків лінії розмежування зростатиме",  - цитує Стиліанідеса прес-служба глави держави.

Єврокомісар також підкреслив, що ЄС підтверджує свою готовність і надалі рішуче підтримувати реформи, що впроваджуються в Україні. "Європейський Союз визнає значні досягнення, які зроблені українським урядом і українською владою, особливо ваші особисті зусилля, пане Президенте, у провадженні реформ в Україні", - зазначив він.  

У свою чергу Порошенко подякував єврокомісару за 18 млн євро допомоги, які будуть спрямовані на допомогу мешканцям прифронтових територій Донбасу, які  найбільше постраждали від війни.

Глава держави також ознайомив комісара ЄС із фактами погіршення безпекової ситуації на Донбасі та імплементації Мінських угод. Зокрема, він звернув увагу на триваючі порушення російською стороною режиму припинення вогню, обстріли населених пунктів, навмисне руйнування інфраструктури міст та триваюче постачання з Росії зброї через неконтрольовані ділянки кордону.

"Сьогодні вранці до мене надійшло повідомлення від наших прикордонників, які повідомили, що у 60-му так званому гуманітарному конвої з Російської Федерації була знайдена військова техніка. Думаю, що це дуже чітко відображає зміст цих так званих гуманітарних місій", - зазначив Порошенко.

Президент також нагадав про останній указ щодо визнання Росією так званих документів, виданих в окупованих окремих районах Донецької і Луганської областей. За його словами, все це - свідоме порушення Російською Федерацією Мінського процесу, за яким має бути посилення санкцій проти агресора, наголосив глава Української держави.

"Впевнений у тому, що на сьогоднішній день ми маємо об'єднати зусилля", - заявив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-