У МЗС розповіли про спробу піару Росії на смерті Чуркіна

У МЗС розповіли про спробу піару Росії на смерті Чуркіна

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України спростували заяву російської влади про те, що українські дипломати, нібито, блокували в раді безпеки ООН заяву з приводу смерті постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна.

Про це заявила прес-аташе МЗС Мар'яна Беца, повідомляє LIGA.net.

"Там була трохи інша ситуація. Росіяни хотіли окремий проект заяви голови Ради безпеки ООН щодо смерті їх посла", - пояснила Беца.

За словами дипломата, таких прецедентів "ніколи не було", й у результаті було зроблено заяву Ради безпеки про смерть Чуркіна для ЗМІ. "Ми нічого не блокували, просто було зроблено заяву для ЗМІ - як робилося в таких випадках раніше. Таких випадків було не так і багато... Проте прецедентів окремої політичної заяви ніколи не було", - резюмувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй випустив заяву у зв'язку зі смертю постійного представника Росії при ООН Віталія Чуркіна.

Офіційний представник МЗС РФ на своїй сторінці в Facebook розповсюдила інформацію про те, що Україна, яка нині головує в раді безпеки ООН, нібито заблокувала прийняття заяви, присвяченого Чуркіну. Звідки з'явилася така інформація, офіційний представник російського відомства не пояснила.

Віталій Чуркін раптово помер у Нью-Йорку в понеділок, 20 лютого, через проблеми з серцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-