Порошенко у Мюнхені процитував Чемберлена

Порошенко у Мюнхені процитував Чемберлена

Укрінформ
Світ врешті-решт має зрозуміти, що політика умиротворення агресора є хибною. Потрібно залишатись сильними в єдності, а агресора слід ставити на місце, якого він заслуговує.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході дискусії “Майбутнє Заходу: падіння чи повернення?” під час 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

“Дозвольте мені почати з відомої цитати 1938 року. “Я привіз вам мир для цілого покоління. Ми глибоко вдячні вам. Йдіть додому та добре виспіться”. Кінець цитати. Це слова Невілла Чемберлена на захист Мюнхенської угоди. Швидше за все, ці слова надихнулись обіцянкою нацистів, відразу після Мюнхена, що вони не будуть мати ніяких територіальних претензій в Європі. Як ми всі знаємо, політика умиротворення була хибною”, - заявив Порошенко.

Ніколи не слід вірити в добру волю того, хто довів, що у нього немає доброї волі, додав він.

“Але чи знаємо ми, що тоді було б правильно зробити? Можливо, залишатись сильними в єдності. І, напевно, це історичний заклик до всіх нас з 1938 року”, - зазначив глава Української держави.

Президент закликав світ не повторюватити драматичні помилки минулого.

"Давайте покажемо агресору місце, якого він заслуговує. Давайте консолідувати нашу єдність і солідарність. Ось так ми зможемо заробити мир для нашого покоління і повернутися додому, щоб добре виспатись”, -  наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-