Порошенко: Росія карає українців за бажання бути вільними

Порошенко: Росія карає українців за бажання бути вільними

Укрінформ
Агресія Росії проти України спричинена бажанням покарати українців за їх прагнення незалежно жити на своїй землі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у ході дискусії “Майбутнє Заходу: падіння чи повернення?” під час 53-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки, повідомляє інтернет-представництво Глави держави. 

“Єдиний “гріх” України в тому, що моя країна одного разу вирішила жити незалежно, на своїй землі, за нашими демократичними цінностями. Ми хочемо свободи - Росія хоче нас покарати за це”, - заявив він.

Порошенко наголосив, що українці не здадуться та нікому не дозволять вирішувати їх долю за них. 

“Я маю честь представляти тут 45-мільйонну європейську націю. Від їх імені дозвольте мені запевнити вас, що ми ніколи не погодимось, що хтось десь буде визначати нашу долю без нас. Будь-яка угода за нашою спиною буде негайно рішуче анульована мільйонами українців, які вже довели здатність боротися за свою незалежність. Ми не маємо наміру здаватися і готові захищати нашу країну. Мій меседж простий - нічого про Україну без України!” - підкреслив він.

Президент наголосив, що зупинення дипломатичного тиску на Росію, або пом'якшення санкцій, перш ніж Росія вийде з Донбасу і Криму, лише сприятиме подальшій агресії. “Будь-яка угода з Путіним за спиною України тільки погіршить ситуацію. Підтримка України є єдиним способом зупинити триваючу агресію і повернути Росію на шлях поваги до міжнародного права і світового порядку”, - зазначив Порошенко.

За його словами, наразі є усі інструменти для підтримки України та зупинки агресії Росії: “По-перше, ніщо не може підбадьорити нас більше, ніж дотримання обіцянок перед партнерами та збереження трансатлантичної єдності та солідарності з боку Трансатлантичної спільноти. По-друге, ніщо так не протверезить Москву, як рішучість Заходу у забезпечені дотримання червоних ліній шляхом жорстких санкцій. Санкції - наш актив, а не відповідальність”.  

Поруч з цим, ніщо не надихне українців більше, ніж відкритий та всеохоплюючий Європейський Союз по відношенню до своїх проєвропейських партнерів і союзників.  “Європейський проект є набагато більш стійким, ніж уявляє Кремль. Цінності, які лежать в основі цього проекту, значно перевищують фобії, які використовуються для залякування європейців. Віра українців в європейський проект і його цінності є сильнішою, ніж віра в ядрі Європи”, - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-