Порошенко: Я не боюся ніяких виборів в Європі, я вірю в ЄС

Порошенко: Я не боюся ніяких виборів в Європі, я вірю в ЄС

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не боїться за результат виборів у ряді ключових країн Європейського Союзу найближчим часом, оскільки вірить в розсудливість європейців.

Про це він сказав, виступаючи в п'ятницю на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я упевнений в європейських виборщиках, я не боюся ніяких виборів в Європі, я вірю в ЄС», - заявив Порошенко.

За його словами, відмінність України від Росії полягає в тому, що українці вважають, що головною подією початку 21 століття є ефективність ЄС, а російський лідер - розвал СРСР. «У цьому наша відмінність від Росії. Це інший всесвіт», - сказав Президент.

Порошенко також сказав, що «абсолютно неможливо бути президентом країни, що знаходиться у стані війни, і не бути оптимістом, не вірити в перемогу». Україна прийде до перемоги політичними і дипломатичними методами, підкреслив він. Порошенко зазначив, що 70% українців вірять в європейські цінності і ЄС, що вони підтримують реформи, незважаючи на усю їх хворобливість.

Президент повідомив присутнім, що тільки що отримав повідомлення зі сходу України з інформацією про обстріл багатоквартирного будинку.

«Що вони шукають на українській землі? Що вони хочуть довести нам? Одне: вони хочуть мати Україну у складі російської імперії. Але цьому не бувати!», - заявив він.

Американський сенатор Джон Маккейн підтримав Порошенка, згадавши спільний візит на передову 31 грудня 2016 року. «Росія вбиває українців щодня», - підтвердив він і закликав Захід продемонструвати солідарність з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-