Порошенко розповів Держсекретарю США про ескалацію на Донбасі

Порошенко розповів Держсекретарю США про ескалацію на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, у ході якої, зокрема, було обговорено порушення Росією Мінських домовленостей.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Президента Святослав Цеголко. 

“Президент України, перебуваючи з візитом у Німеччині в рамках участі у 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки, провів телефонну розмову з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Глава держави привітав Рекса Тіллерсона з призначенням на посаду та побажав успіхів у виконанні відповідальної зовнішньополітичної місії. Президент поінформував Держсекретаря США щодо останньої ескалації ситуації на Донбасі та порушення Росією Мінських домовленностей”, - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, держсекретар США поінформував про результати зустрічі на рівні міністрів закордонних справ країн G-20 у Бонні і наголосив на важливості виконання Мінських домовленостей, зазначив Цеголко.

“Під час розмови йшлося про протидію триваючій російській агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом, в тому числі з допомогою політики санкцій”, - повідомив прес-секретар Президента.

Петро Порошенко та Рекс Тіллерсон також окреслили коло питань, які потребують нагальної уваги на цьому етапі зміцнення стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном.

Президент запросив Тіллерсона відвідати з візитом Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-