Російські

Російські "журналісти" ледь не зірвали прес-конференцію Сайдіка в Мінську

Відео
Укрінформ
У Мінську група росіян намагалася зірвати прес-конференцію спецпредставника голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартіна Сайдіка.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Білорусі. 

"15 лютого 2017 р. групою осіб, документованих паспортами громадян Російської Федерації, а також журналістськими посвідченнями, зокрема видання «Русская планета», була зроблена спроба зірвати прес-конференцію спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України, посла Мартіна Сайдіка. Вказані особи розкидали листівки і вигукували гасла, що перешкоджають спілкуванню посла з представниками ЗМІ», - йдеться в заяві.

Як зазначається, порушники порядку були видалені представниками правоохоронних органів, і прес-конференція відбулася.

"Прес-служба МЗС Білорусі розцінює цю дію як свідому провокацію, спрямовану на зрив переговорного процесу і дискредитацію Мінського переговорного майданчика", - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві.

Як завірили в МЗС, білоруська сторона буде і надалі вживати усіх заходів для забезпечення безпеки і безперешкодної роботи Тристоронній контактної групи і негайно присікати усі спроби завадити її роботі.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. На ньому була досягнута нова домовленість про відведення важкого озброєння - до 20 лютого.

Раніше за підсумками засідання ТКГ прес-секретар представника України в групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що гуманітарна підгрупа вирішила звернутися до моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй з прав людини з проханням про допомогу у верифікації відмови громадян від переміщення на територію окремих районів Донецької і Луганської областей у рамках обміну заручниками.

За останніми даними, бойовики вимагають амністувати 700 засуджених для передачі Україні 50 заручників.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться 1 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-