Україна ще раз підтвердила: без припинення вогню вибори на Донбасі неможливі - Оліфер

Україна ще раз підтвердила: без припинення вогню вибори на Донбасі неможливі - Оліфер

Укрінформ
У рамках сьогоднішньої зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона ще раз підтвердила свою позицію про те, що без повного припинення вогню, виведення важких видів озброєнь і військових формувань з території України, без вирішення питання кордону будь-які розмови про вибори і про закон про особливий статус окремих районів Донбасу не мають практичного вирішення.

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер у своєму Facebook.

«Ситуація з безпекою залишається тривожною і напруженою. Режим припинення вогню має бути стійким і тривалим, важкі гармати потрібно відвести від лінії зіткнення, а СММ ОБСЕ потрібно підтвердити таке відведення», - написала Оліфер.

Вона зазначила, що Україна наполягає на тому, що Мінські угоди мають бути виконані в повному обсязі, включаючи Меморандум від 19 вересня 2014 року.

«Українська сторона ще раз підтвердила свою позицію про те, що без повного припинення вогню, виведення важких видів озброєнь і військових формувань з території України, без вирішення питання кордону - будь-які розмови про вибори, про закон про особливий статус окремих районів Донбасу не мають практичного вирішення», - наголосила прес-секретар Кучми.

Крім того, за її словами, була продовжена робота із звільнення заручників. «У рамках гуманітарної підгрупи Тристроронньої контактної групи було прийнято рішення звернутися до Моніторингової місії ООН з прав людини з проханням про те, щоб представники місії стали посередниками в процедурі верифікації відмови громадян, які відмовляються від переміщення на територію ОРДЛО у рамках обміну заручниками і хочуть залишитися на території, підконтрольній українській владі. Українська сторона наполягає: для прискорення процесу верифікації необхідно обов'язково залучити до цієї місії Міжнародний Комітет Червоного Хреста», - зазначила вона.

У рамках економічної підгрупи, за словами Оліфер, триває робота зі стабілізації водопостачання Луганської області. Запрацював механізм розрахунку за поставлену в ОРЛО воду, включаючи погашення заборгованості. З початку січня 2017 року на рахунок Попаснянського водоканалу надійшло 20 млн грн. «Слід наголосити, що погашення заборгованості відбувається виключно у рамках українського законодавства й українського правового поля», - додала Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-