Керівник ГПУ доручив перевірити всіх прокурорів на наркозалежність

Керівник ГПУ доручив перевірити всіх прокурорів на наркозалежність

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко поставив завдання перевірити прокурорів усіх рівнів на наркозалежність.

Про це він заявив у середу на нараді щодо стану виконання органами прокуратури у 2016 році покладених на них функцій і завдань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прошу всі обласні прокуратури провести перевірки на наркозалежність всіх прокурорів, відповідні методики існують. Розумію, що це не передбачено нашим бюджетом, тим не менше, будь ласка, добровільно, добровільно-примусово щоб усі працівники прокуратури здали кров, волосся, нігті - будь-який метод прийнятний, але щоб усі пройшли (перевірку. - Ред.) на ступінь наркозалежності», - сказав керівник ГПУ.

У цьому зв'язку він згадав кричущий факт викриття у Запорізькій області працівника місцевої прокуратури, який не тільки сам споживав наркотики, а й сприяв зловживанням іншими працівниками прокуратури. Нині цей працівник прокуратури перебуває під вартою. Луценко звернувся до прокурора області з вимагою особисто контролювати цю справу.

Водночас він висловив переконання, що цей випадок у Запорізькій області - лише «дзвіночок», за яким стоїть «цілий масив проблем, які існують у вишах».

«Я їх (проблеми із споживанням наркотиків. - Ред.) застав у міліцейських (вишах. - Ред.), а виявляється, це дотягнулося і до прокурорських. Колись Харківську академію я всю перевірив... тому, будь-ласка, всіх - від місцевих до регіональних, а потім і Генеральної прокуратури - перевірити на причетність до цієї зарази», - підкреслив Генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-