Клімкін головуватиме на сьогоднішньому засіданні Радбезу ООН

Клімкін головуватиме на сьогоднішньому засіданні Радбезу ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 13 лютого головуватиме на засіданні Рада Безпеки ООН, під час якого відбудуться відкриті дебати на тему "Захист критичної інфраструктури від терористичних атак".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"13 лютого у рамках Українського головування Рада Безпеки ООН проведе відкриті дебати Ради Безпеки на тему «Захист критичної інфраструктури від терористичних атак». Головуватиме на засіданні міністр закордонних справ України Павло Клімкін", - йдеться у повідомленні.

Окрім представників держав-членів ООН у засіданні візьмуть участь керівники Інтерполу, Міжнародної морської організації, Організації із заборони хімічної зброї, які поділяться своїм баченням шляхів посилення захисту портів, газопроводів, інших об’єктів критичної інфраструктури.

Під час засідання передбачається схвалення ініційованої Україною резолюції Радбезу, яка має на меті підвищення ефективності міжнародних зусиль з протидії терористичним актам проти об'єктів критичної інфраструктури, зокрема в рамках Глобальної контртерористичної стратегії ООН.

У рамках візиту Клімкіна до Нью-Йорка передбачено низку зустрічей, у тому числі окрему зустріч із міністром закордонних справ Естонії Свеном Міксером, який на запрошення української сторони також візьме участь у відкритих дебатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-