Гройсман проводить зустріч із прем'єром Молдови

Гройсман проводить зустріч із прем'єром Молдови

Оновлено
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман проводить зустріч із главою уряду Республіки Молдова Павло Філіпом.

Про це повідомив у Twitter прес-секретар українського Прем'єра Дмитро Столярчук.

"У Києві розпочалася зустріч прем'єр-міністрів України і Молдови Володимира Гройсмана і Павла Філіпа", - написав він.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав молдавського колегу Павла Філіпа розглядати Україну як стратегічного економічного партнера і розширювати співпрацю у цій галузі.

"Хочу подякувати вам, пане Прем'єр-міністр, за те, що Ви прийняли рішення після нашого спілкування зняти торговельні обмеження для українських товарів. Переконаний, що це посилить наші спільні позиції. Я попросив би розглядати Україну і в економічному плані як стратегічного партнера. Ми готові до максимального розширення співпраці і, безумовно, щоб воно було вигідним для наших держав", - сказав Гройсман.

Він також наголосив, що на сьогодні двостороння торгівля демонструє непогану динаміку.

"Впевнений,  що потенціал набагато вищий. Насправді ми бачимо 10-15% зростання експортно-імпортних операцій. Це достатньо хороший показник... Хотів би, щоб ми сьогодні розглянули спільно напрацьовану "дорожню карту", де є чітких вісім пунктів, які маємо  виконати. Хотів би, щоб ми з вами об'єднали зусилля і в 2017 році спільно вирішили ті завдання, які перед нами стоять", - сказав Прем'єр-міністр України. 

Як повідомлялося, програмою перебування прем'єр-міністра Молдови Павла Філіпа в Україні передбачено також переговори з Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-