Клімкін обговорив із білоруським колегою затримання Жадана

Клімкін обговорив із білоруським колегою затримання Жадана

Укрінформ
Міністри закордонних справ України і Білорусі Павло Клімкін та Володимир Макей обговорили ситуацію, що склалась у зв'язку із затриманням у Мінську письменника Сергія Жадана.

Про це Клімкін написав у Тwitter

«Провів телефонну розмову з білоруським колегою Макеєм для обговорення ситуації із затриманням Сергія Жадана», - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, Жадан повідомив, що цієї ночі у Мінську його просто з готельного номера забрала міліція і доправила у відділок, де він провів усю ніч. Білоруські правоохоронці пояснили, що Жадану 2015 року заборонили в'їзд на територію РФ за нібито "причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь та Казахстан перебувають в одній візовій зоні із РФ, то заборона автоматично переходить і на ці країни.

Вранці 11 лютого його відпустили, попередивши про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін і поставивши вимогу у триденний термін залишити територію республіки.

Посольство України вже направило ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі у зв'язку із затриманням у Мінську письменника Сергія Жадана, який прибув для участі в поетичному фестивалі "Вірші на асфальті ім. М.Стрільцова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-