Порошенко спростовує, що українським військовим заборонено стріляти у відповідь

Порошенко спростовує, що українським військовим заборонено стріляти у відповідь

Укрінформ
Мінські угоди дозволили Україні створити ефективну контрактну армію та відмовитися від нових хвиль мобілізації.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Івано-Франківська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Задумайтесь, до прикладу, над тим, чи зміг би я як Верховний головнокомандувач відмовитися від часткової мобілізації і набрати достатню кількість контрактників, - а, нагадаю, наша армія зараз повністю контрактна, - якби не "Мінськ"? Якби не "Мінськ" - чи виграли б ми стільки часу для того, щоб розбудувати одну з найефективніших армій - армію України, яка щойно під Авдіївкою продемонструвала свій добрий вишкіл?" - підкреслив Президент.

При цьому він закликав не вірити, що українським військовим заборонено стріляти у відповідь. "Коли є реальна потреба, коли немає іншого виходу - всі накази вже надійшли і бездоганно виконуються", - наголосив Президент.

Водночас він відкинув будь-які спроби покласти відповідальність за загострення на фронті на Україну або "розділити" її між Москвою і Києвом.

"Наші дії, поза всяким сумнівом, носять характер вимушеної оборони. Вони були лише ліками від тих агресивних "припадків", які трапилися в російсько-терористичних угрупованнях. І ми це можемо легко довести будь-кому", - заявив глава України.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-