У разі ескалації на Донбасі воєнний стан введуть дуже швидко - Клімкін

У разі ескалації на Донбасі воєнний стан введуть дуже швидко - Клімкін

Укрінформ
Керівництво України постійно обговорює питання введення воєнного стану в країні, і в разі погіршення ситуації на Донбасі його буде введено дуже швидко.

Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1.

"Питання неодноразово проговорювалося. Є міркування безпекового характеру, є міркування правового характеру. Тобто це питання постійно перебуває у стані обговорення. Якщо ситуація цього вимагатиме, це станеться дуже-дуже швидко", - сказав він.

При цьому Клімкін додав, що країна може перебувати у стані війни і не вводити воєнний стан.

"Я не виключаю у разі погіршення ситуації запровадження воєнного стану, і це достатньо ефективний елемент. Але сам по собі стан війни не передбачає однозначно саме запровадження воєнного стану", - сказав міністр.

За словами Клімкіна, суверенне право оголосити воєнний стан в країні має Рада національної безпеки і оборони України. І саме вона вирішуватиме, чи погіршилася ситуація настільки, щоб запровадити воєнний стан.

Як повідомлялося, заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука поки не бачить доцільності введення воєнного стану. Але він вважає, що у періоди, коли державі загрожує небезпека, необхідно давати можливість керівництву країни брати під свій контроль стратегічні об'єкти, які не є у її власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-