Невійськове співробітництво з НАТО допоможе Україні у гібридній війні

Невійськове співробітництво з НАТО допоможе Україні у гібридній війні

Опитування
Укрінформ
Розвиток невійськової співпраці з НАТО стане доброю основою для протидії сучасним гібридним загрозам, які постали перед Україною. 

Про це свідчать результати опитування, проведеного Українським центром політичних досліджень, презентованого під час круглого столу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

За результатами опитування, в якому взяли участь 23 експерти у сфері безпеки, 73,9% переконані, що саме невійськова співпраця України і Альянсу допоможе протидіяти загрозам гібридної війни. Водночас 13% респондентів висловили думку, що успішним буде лише поєднання військових і невійськових засобів. 

Крім того, майже 80% опитаних експертів переконані, що органи влади України не використовують наявні можливості співпраці з Альянсом. 

Першочерговими сферами для посилення співпраці між Україною та НАТО вітчизняні експерти визначили інформаційну (19%) та кібербезпеку (17,4%). Другу групу приорітетних сфер склали наука і новітні технології (11%) та енергетична безпека (9,5%). І найменш значними для розвитку подальшої співпраці Україна-НАТО експерти вважають сферу взаємодії у надзвичайних ситуаціях і демократичний контроль (3%). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-