НАБУ вчетверте оголошує конкурс на директора Одеського управління

НАБУ вчетверте оголошує конкурс на директора Одеського управління

Укрінформ
Адміністрація Національного антикорупційного бюро України скасувала підсумки конкурсу на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ, оприлюднені 12 січня, й оголосила 9 лютого повторний, четвертий конкурс на зайняття вакантної посади.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Розпорядженням директора Національного антикорупційного бюро України N156-р від 9 лютого оголошено повторний конкурс на заміщення вакантної посади в НАБУ - директора Одеського територіального управління НАБУ, юрисдикція якого охоплює Одеську, Херсонську, Миколаївську, Кіровоградську області", - йдеться в документі.

Порядок проведення відкритого конкурсу для призначення на посади Національного бюро визначено наказом директора Національного антикорупційного бюро України від 11 липня 2016 року N189 (зі змінами). Особам, які бажають взяти участь у конкурсі, належить подати документи в НАБУ, визначені порядком проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Національному бюро.

Як повідомлялося, Рада громадського контролю (РГК) Національного антикорупційного бюро України, члени якої зустрілися після підбиття підсумків конкурсу з його переможцем Дмитром Руденком, 17 січня звернулася з рекомендацією до директора відомства Артема Ситника: не призначати правознавця Руденка на вакантну посаду керівника Одеського територіального управління НАБУ, а провести повторний конкурс.

Члени РГК НАБУ провели 17 січня засідання, на якому заслухали пояснення Руденка щодо розслідування ним резонансної кримінальної справи вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана, яку багато хто вважає сфабрикованою.

Правознавець Руденко, що був слідчим у справі, вибачився перед родичами покійного Гройсмана і намагався виправдатися за помилку. Не дочекавшись завершення дискусії щодо законності слідства, він залишив зал засідань. РГК констатувала, що Руденко є професіональним юристом, але за моральними якостями не підходить для цієї посади: результати попереднього конкурсу варто скасувати і призначити новий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-