Рада визначила представника у комісію з відбору до НАЗК

Рада визначила представника у комісію з відбору до НАЗК

Укрінформ
Народні депутати визначили голову Антикорупційного комітету Асоціації правників Олега Марцеляка до складу конкурсної комісії з відбору кандидатів у члени Нацагентства із запобігання корупції за квотою Верховної Ради. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таке рішення підтримали 226 парламентаріїв.

"На виконання статті 5 Закону України "Про запобігання корупції" визначити до складу конкурсної комісії з відбору кандидата у члени Національного агентства з питань запобігання корупції за поданням Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції: Марцеляка Олега Володимировича – голову Антикорупційного комітету Асоціації українських правників", - йдеться у постанові. 

Згідно із законодавством, члени НАЗК призначаються на посаду Кабінетом міністрів строком на чотири роки за результатами конкурсу. 

Прем’єр-міністр України має вносити для призначення урядом на посади членів НАЗК кандидатів, відібраних конкурсною комісією, склад якої затверджує Кабмін та яка здійснює організацію та проведення конкурсу. 

До складу цієї конкурсної комісії входять: особа, визначена Верховною Радою за поданням комітету ВР, до предмету відання якого належать питання боротьби з організованою злочинністю і корупцією; особа, визначена Президентом; особа, визначена Кабінетом міністрів; керівник спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань державної служби; а також чотири особи, запропоновані громадськими об’єднаннями, що мають досвід роботи у сфері запобігання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-