Поглиблення співпраці з Туреччиною стратегічно важливе для України - Джапарова

Поглиблення співпраці з Туреччиною стратегічно важливе для України - Джапарова

Укрінформ
Поглиблення співпраці з Туреччиною є стратегічно важливим для України, а кількамільйонна діаспора кримських татар у Туреччині може стати запорукою такого співробітництва.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова зазначила під час зустрічі з координатором Турецького агентства зі співробітництва та координації (TIKA) в Україні Хаджи Байрам Болатом, повідомляє прес-служба МІП (http://mip.gov.ua/news/1657.html).

«Кримські татари, як корінний народ України, можуть та мають відігравати ключову роль у зближенні двох партнерських країн. Кількамільйонна діаспора кримських татар у Туреччині є запорукою зближення. До того ж, Туреччина має тверду позицію невизнання окупації Криму та намагається допомагати кримським татарам, які перебувають під потужним тиском окупаційної влади», - наголосила Джапарова.

У свою чергу, координатор TIKA в Україні Хаджи Байрам Болат наголосив на відкритості та готовності до співпраці з партнерами в Україні.

 На території України ТІКА реалізує проекти і програми з 1997 року в рамках «Угоди між урядом Турецької Республіки та Кабінетом міністрів України про технічне та фінансове співробітництво» і «Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про погодження списку проектів, серед яких проекти в сферах освіти, охорони здоров'я, соціальній сфері, культурі, про надання консультаційних послуг та послуг з навчання, підвищення рівня інституціоналізації в системі державного управління, розвитку сільських територій тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-