МЗС України заявило послу ФРН про неприпустимість виборів на Донбасі

МЗС України заявило послу ФРН про неприпустимість виборів на Донбасі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України запросило посла ФРН в Україні Ернста Райхеля та заявило, що проведення виборів на окупованих територіях Донбасу є неприпустимим.

Про це інформує прес-служба МЗС.

"Під час зустрічі німецькому дипломату було наголошено на неприпустимості проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Представники міністерства підтвердили чітку і послідовну позицію України, що такі вибори мають відбуватися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також створення таких безпекових передумов, які б уможливили проведення на Донбасі вільних і демократичних виборів з дотриманням стандартів ОБСЄ та українського законодавства.

"При цьому в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, у тому числі у "нормандському форматі", спрямованих на повернення миру на Донбас та припинення російської агресії проти України", - підкреслили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, в опублікованому у вівторок інтерв’ю Райхель заявив, що вибори на Донбасі можливо провести і за присутності російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-