Захід поводиться з Україною як учитель, що шкодить обом - Джеймс Шерр

Захід поводиться з Україною як учитель, що шкодить обом - Джеймс Шерр

Укрінформ
Захід поводиться по відношенню до України, яка протистоїть російській агресії, як учитель, що лише шкодить обом сторонам. 

Про це заявив науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин (Чатем-Хаус, Британія) Джеймс Шерр під час презентації в Укрінформі колективної монографії НІСД "Світова гібридна війна: український фронт".

"Досі Захід грає по відношенню до України роль учителя, а українці - як нібито студенти. І це не вигідно ні Заходу, ні Україні", - сказав він.

Шерр підкреслив, що українці мають великий досвід у протистоянні гібридній агресії Росії й можуть поділитися ним із західними партнерами, "які відстають у цьому плані". Зокрема, на його думку, важливу роль у зміцненні науково-експертного співробітництва із західними колегами міг би зіграти Національний інститут стратегічних досліджень України, який презентував монографію про світову гібридну війну Росії на українському напрямку.

"Архітектори цієї так званої концепції "гібридної війни" в російському військовому естеблішменті розуміють, що соціальні, політичні та інформаційні фактори набагато значущіші, ніж класичні військові фактори, ніж сила проти сили", - зазначив британський експерт.

Він також вказав на те, що країнам Заходу варто більше співпрацювати з українським громадянським суспільством. "До цього моменту західні уряди та експерти стосовно України роблять акцент на співпрацю з юридичною державою, а не на паралельне, громадянське суспільство, яке є головною точкою міцності України, у тому числі, у військових діях", - сказав Шерр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-