Парубій - нардепам: Немає часу на роботу в Раді, то складайте мандати

Парубій - нардепам: Немає часу на роботу в Раді, то складайте мандати

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає неприпустимою відсутність народних депутатів на робочому місці в часи російської військової агресії проти України.

Про це він заявив під час відкриття 6-ї сесії ВР 8-го скликання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніхто не зможе пояснити, дивлячись в очі хлопцям з замерзлих окопів східного фронту, чому тебе немає на твоєму робочому місці в парламенті воюючої країни. Переконаний, як і більшість у цьому залі, що відсутність депутата на робочому місці під час війни – неприпустимо, просто підло...», - сказав він.

За його словами, насамперед небажання деяких депутатів ходити на роботу пов'язане з низьким рівнем відповідальності. 

«У той же час рівень довіри суспільства до Верховної Ради - критичний», - наголосив Парубій.

Він зауважив, що в разі, коли у депутатів немає часу на роботу в сесійній залі, то нехай складають мандати і займаються своїми приватними бізнесами.

Другою причиною низької дисципліни депутатського корпусу він назвав спробу дестабілізувати парламент через внутрішньополітичну ворожнечу.

«Сьогодні вже твердо можна заявити: план, спрямований на дестабілізацію й параліч головного законодавчого органу країни, провалився. Парламент працює, і з усіма викликами, які стояли перед нами, ми впоралися», - сказав він.

Парубій наголосив, що не маємо морального права повторити помилки минулого, бо формула «2 українці - 3 гетьмани» - це технологія, що нав'язана Кремлем і веде до втрати незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-